Woerden en van Leeuwen tekenen voor tweede helft metamorfose Singel                                            

 

De renovatie van de oever van de Woerdense Singel vordert gestaag en is nu halverwege. De komende drie jaar gaat Aannemingsbedrijf van Leeuwen G.W.W. B.V. uit Harmelen deze omvangrijke klus verder afmaken en komt er onder andere een wandelpad langs het water. Gemeente en Van Leeuwen ondertekenden vrijdag 30 november de overeenkomst.

                                                                

Facelift voor vestinggracht

Het aannemingsbedrijf gaat verder met de uitvoering van het Singelplan Woerden, onder meer door de beschoeiingen aan de Hoge wal en de Torenwal in oude glorie herstellen. Van Leeuwen brengt daar de strakke contouren met punten en hoeken aan de binnenkant van de Singel terug. Onder andere door overhangende bomen en lage begroeiing te snoeien en door weggespoelde stukken oever te herstellen. Door het terugbrengen van deze oorspronkelijke strakke lijnen wordt weer goed zichtbaar dat de Singel als voormalige vestinggracht onderdeel uitmaakt van het vestingwerk. Bewoners kunnen straks nog meer van het resultaat genieten door de aanleg van een wandelpad langs het water. Daardoor is het mogelijk om vanaf het plantsoen via Torenwal en Hoge wal richting Westdampark te lopen.

 

Lokale expertise

Aannemer Van Leeuwen is gevestigd in Harmelen en dus bekend met de lokale situatie. Het bedrijf kwam als beste uit de bus bij de aanbesteding van het resterende werk van het Singelplan. Het contract is zo in de markt gezet dat de winnende partij alle resterende zeven deeltrajecten in één keer kan aannemen zonder dat er diverse, aparte aanbestedingen gehouden moeten worden. Dit scheelt tijd en geld en zorgt voor een consistente uitvoering. Tevens heeft van Leeuwen tijdens de aanbesteding aangetoond dat hij dé expert is om deze klus te klaren.

 

 

Lopende projecten

Recente projecten

Nieuws